fbpx

FAQ

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Tilmelding

TILLYKKE - Det var første skridt på vejen mod en fed tur, eller eller et lærerigt kursus. Når du har tilmeldt dig et arrangement på team-nord fx i kategorien kurser, oplevelser eller explore, modtager du automatisk en mail. Er der opdateringer i informationen i forhold til kursusbeskrivelsen, tilgår det dig senest 7-14 dage før arrangementet afholdes, ligesom du modtager en sms dagen før, med de allersidste informationer. Og føler du at du alligevel mangler lidt information, så tøv ikke med at ringe til 27 28 58 01 eller maile til teamnord.dk@gmail.com. Så hjælper vi dig.

Vejr

...jamen det regner... Team-nord er OUTDOOR, og vi elsker det. Og det vil vi gerne dele med dig! Vejret kan vi forberede os på og som udgangspunkt aflyser vi ikke arrangementer pga vejret, med mindre der indgår kajak eller kano, da sikkerheden jo er det vigtigste. Vi udarbejder altid sikkerhedsinstruks, der opdateres ved DMI dagen før arrangementet. Således er vi alle forberedt på, hvilket vejr vi går ud i, og sikkerhedsinstruksen er styrende for, om aktiviteten gennemføres, og ingen af os, hverken instruktører eller kursister presses ud i noget vi ikke har lyst til. Det giver bedst mulig sikkerhed for jer og os!

Udsættelse eller aflysning af arrangement

...så er der en ny dato på vej... Aflysninger sker som hovedregel kun pga 2 årsager. Du aflyser af den ene eller anden årsag evt pga sygdom. Eller vi udsætter arrangementet typisk pga vi ikke har nået minimumsgrænsen på deltagerantallet, for at kunne afvikle arrangementet. I så fald orienteres du herom ca. 14 dage før afvikling af arrangement, og du tilbydes en erstatningstur eller vi finder en ny dato til dit arrangement. Og du kan selvfølgelig også få din fulde betaling retur - intet problem. Aflyser du, beholder vi et gebyr på 20%, da vi har en del udgifter til arrangementerne, der er faste - fx instruktørløn, udstyr og forsikringer. Det giver god mening.

Forberedelse til kursus

Toilet papir er altid en god ting, at have med på tur!

Men, når du skal på fx en af vores Explore turer, modtager du en pakkeliste med grej du skal have med. Pakkelisten er trimmet, således den er tilpasset den enkelte tur, arrangement eller Explore, og indeholder det du har behov for. Og mangler du grej kan det også erhverves via Team-nord. Vi tilbyder friluftspakker, med årtidsbestemt grej af højeste kvalitet, da det har betydning for din sikkerhed. Vi tilbyder også klatregrej via klatregrej.nu, hvor du får Danmarks største udvalg og bedste kvalitet, samt service fra personale, der selv bruger grejet dagligt. Endelig kan vi inden længe tilbyde kajak og kanogrej til skarpe priser også! 

Som udgangspunkt behøves man ikke afholde personalearrangementer eller teambuilding, fordi man som virksomhedsejer har et problem! Faktisk tænker vi, at det bedste er, at arbejde med personalet inden, så du undgår helt at komme i problemer. 

Men det primære argument, for vores side er, at dit personale er dit vigtigste aktiv, og dem skal du investere i – uden dem, kan du have nok så stor en maskinpark, eller optimeret produktionsapperat, uden i brud og grund at kunne levere noget reelt!

Her kan et personalarrangement styrke sammenholdet og på sigt højne effektiviteten i din virksomhed, da det kan være med til at binde afdelingerne sammen, skabe forståelse imellem personalegrupper og knytte personalet i en fælles historie, således de lettete løser dagligdagens udfordringer.                        

Formålet med teambuilding øvelser kan være mange forskellige, og vi finder frem til målet, i samarbejde med jer!

Men et udgangspunkt kan være at fremme holdånden i virksomheden og samtidig med at medarbejdernes engagement styrkes, således det bliver nemmere at indfri virksomhedens målsætninger. Samtidig fordrer og styrker teambuilding øvelser relationerne mellem virksomhedens medarbejdere. 

 

Vi anvender personaletypologier, som udgangspunkt til vores personalearrangementer og teambuilding. Her bindes teori og praktiske øvelser sammen, og skaber mening for dit personale. DET ER VIGTIGT!

Teambuilding handler i høj grad også om at fremme styrker og imødekomme udfordringer hos den enkelte af dine medarbejder. Og her gør typologi tænkningen sig særligt godt. 

Samtidig er det vigtigt at få alle med, delt alsidige øvelser, så alle kan deltage, men også udfordre personalet med “grænseflyttende aktiviteter” hvor de udfordres i deres komfortzone. Her har vi nemlig muligheden for at flytte dit personale, både de aktive, men også de mere passive, der typisk får de vigtigste opgaver.

Ofte laver vi konkurrenceprægede aktiviteter, og uden at det hele går op i et spørgsmål om at vinde eller tabe, så tror vi alligevel på at det styrker holdånden i gruppen, igennem en hyggeligt konkurrence kultur. Konsensus er at  hele gruppen løfter som en samlet enhed.

Øvelser i teambuilding er et kraftfuldt værktøj, som kræver en erfaren og kompetent udførelse og her har Team-nord erfaring siden 2002. Øvelserne skal med andre ord rette fokus mod og styrke de rette kvaliteter, og det er typisk her, at øvelseskoordinatorens erfaring kommer ind i billedet. Når det så er sagt findes der få måder, som kan ryste en virksomheds ansatte og ledere sammen, som teambuilding 

Tja … måske. Det er du selv med til at bestemme. Explore er vores nye koncept, hvor vejen mod målet og processen deri, er selve ånden i explore. vi gør hvad vi kan for at lykkeds med vores projekt, men læringen foregår undervejs. Der er masser af hands on træning, og derfor er det vigtigt at du forbereder dig i forhold til aftalte, og sætter dig ind i indholdet på turen. Således vil du, men også hele gruppen få den bedste mulige oplevelser med størst muligt udbytte.

Netop udbyttet og læringen i explore, er vigtig og hænger tæt op ad Flow teorien, hvor det simplificeret drejer sig om at skabe tilpas modstand for kursisten. Er det for svært, gives der let op. Er det for nemt, er læringen begrænset – detfor vær 100% sikker på, hvad du melder dig til, så alle får det bedst mulige udbytte. Men husk også at stille krav og kommer med ønsker – således kan vi udfordre dig bedst muligt.

Nej – du fik garanteret mere end du forventede. Husk alligevel at sætte dig ind i kursus beskrivelsen, så undgår vi mange misforståelser. Vi forventer, nærmest forlanger, gåpåmod og positivt humør – resten skal vi nok levere.

Vi lægger hele vores sjæl i vores kurser og arrangementer, og gør alt hvad vi kan, for at tingene lykkeds. Men I skal hjælpe?

Vi forventer en positiv tilgang til opgaverne og udfordringerne vi stiller – så skal det nok lykkedes.

Vi forventer gå på mod. Tør man rykke grænserne, bliver læringens også højere.

Vi forventer hjælpsomhed, hvor kursisterne bidrager mest muligt på kurserne og arrangementerne. Således når vi i mål!

Det er sansynligvis korrekt. Faktisk er der kun 1 umiddelbar vinder, der løber med sejren. 

Men sejren er egentlig heller ikke målet. Der er gennemførslen og læringen derved. Og måske endnu mere vigtigt forberedelsesfasen derved.  Og her er det ligemeget om det er DM i adventurerace, en cup i efterskoleregi eller et hyggeløb som personalearrangement, så er løbet målet, men den vigtigste proces er forberedelsen og hvorledes gruppen forholder sig til udfordringerne undervejs.

Vi tror nemlig på, at processen og udfordringerne gruppen udfordres i, er mere vigtig end selve resultatet med løbet. Og her er det ligemeget om det er det store løb, eller et personalearrangement med et lille AdventureRace konkurrence.

Der vil under løbene altid være tidspunkter, hvor du er har overskud og tidspunkter hvor du er i udfordret. Fokuset er, hvordan du kommer bedst igennem disse udfordringer, og hvilket læring du får med derved! 

Vigtige informationer

Vi håber med vores hjemmeside, at du fra starten af, finder så meget information her, som overhoved muligt. Og mangler du alligevel svar på noget, så tøv ikke med at ringe 27 28 58 01 eller mail til teamnord.dk@gmail.com

Sikkerhed

NEJ, som sådan ikke – men vi garantere du bliver udfordret.

Klatring – ligemeget om det indgår som en oplevelses dag eller et instruktør kursus, indeholder selvfølgelig udfordringer i højden, og det er selvfølgelig forbundet med en risici. Men via strukturet undervisning med rolig progression når vi i mål med det hele. Samtidig indgår der forskellige teknikker, avanceret udstyr og overvejelse der er vigtige, så derfor er det vigtigt at du vælger den rigtige udbyder til at afholde dit klatrearrangement eller kursusudbyder.

Og her har Team-nord sine helt store force. Siden 2002 har vi haft i tusindvis af mennesker igennem forskellige klatrearrangementer, og vores logbog med over 1000 + arrangementer vidner om professionalitet og sikkerhed, uden nogen uheld overhoved.

Det er faktisk meningen, faktisk kommer du helt sikkert til at vælte – det er egentlig udgangspunktet for kajakundervisningen! Når du så har prøvet det, og ved hvad du skal gøre, det være sig makkerredning, soleredning eller et rul, så ved du hvad du skal gøre kan kajakundervisningen eller kajakturen kan starter for alvor.

Netop sikkerheden vægter vi særligt højt på kajakkurserne, blandt andet fordi vi arbejder med vand, og målet er at du på sigt kan tage på tur selvstændigt. Det går vi ikke på kompromis med.

Team-nord er ansvarlig og har ansvaret for dit arrangement. 

Vores instruktører er alle uddannet med fokus på sikkerhed og har stærke kompetencer inden for deres individuelle områder, særlig med fokus på kommunikation. Faktisk er de valgt pga af deres menneskelige kompetancer, som måske i virkeligheden er det sværeste at lærer. OG alle har relevante førstehjælpsuddannelser.  

Vores instruktører forholder sig også retten til at aflyse arrangementet eller delindhold i arrangement, hvis sikkerheden ikke vurderes tilfredsstillende. Dette kan fx være i forbindelse med vejrmæssige udfordringer eller akut sygdom i deltagergruppen.

Vores instruktører har hovedansvaret og træffer beslutninger, der skal efterkommes af kursisterne uden diskussion, da de har ansvaret.

Det mener vi er den bedste sikkerhed under arrangementerne, og giver den største trykhed for alle.

Ja! Alle vores arrangementer er forsikringsdækkede via IF, hvilket forøvrigt er lovpligtigt. Det betyder at skulle et uheld være ude, og skyldes det vores udstyr eller instruktion vil ting og personskade være dækket. Husk alligevel at det er en god ide at tjekke om din egen ulykkesforsikring dækker de aktiviteter du tilmelder dig, da uheld kan være selvforskyldt eller hændelige.

Ellers er der mulighed for at tilkøbe ekstra forsikring via europædiske rejseforsikring.

Har du spørgsmål om forsikring så kontakt os endelig.

Vi arbejder som udgangspunkt med certificerede instruktører, hvor det er muligt. Og vurdere vi i Team-nord, at vi kan uddannede instruktørerne bedre selv, tøver vi ikke med det. Det er blandt andet derfor DGI Vestjylland indledte et samarbejde med Team-nord omkring junior frilfutsvejlederuddannelsen, samt vi har lavet vores egen klatreinstruktøruddannelse.

Flere instruktører er uddannede friluftsvejleder eller tilsvarende uddannelser – se under den enkelte instruktør. Omkring vandaktiviteterne kajak, kano og SUP følger vi de pågældende samråds uddannelser og vejledninger. Omkring klatring og rappelling, har vi vores egne uddannelse og eksamen, der som udgangspunkt arbejder med Træklatresamraades retningslinjer, dog skærpet omkring flere punkter, da et norm og vejledning er en ting – virkeligheden og erfaring noget helt andet.

Alle instruktører tilbydes videreuddannelse uden beregning, ligesom der afholdes årlige uddannelses dage.

JA – og det er vi stolte af. Ved at være selvforsynet har vi styr på kvaliteten og det er vigtig, ligemeget om det er kajak eller klatring vi har med at gøre. Det højner sikkerheden og give en god kundeoplevelse. Og ellers bruger vi udstyr fra vores interne netværk, således vi kan levere det bedst mulige. Faktisk er vi stolte af, at vi har være foregangsmænd i branchen omkring samarbejde frem for konkurrence.

Vores udstyr er CE godkendt ligesom klatreudstyret er UIAA godkendt. Alt udstyr vedligeholdes jævnligt, og vi går ikke på komprimes med sikkerheden pga dårligt udstyr. 

Økonomi

Vores prissætning skal give værdi. Primært for kunden, men også for Team-nord og instruktørerne, da vi har investeret tid i vores firma, udstyr og uddannelser. Derfor er vi ikke gratis. Tilgengæld er vi rigtig dygtige.

I forbindelse med fx et arrangement for en personaleforening, så starter der faktisk en større proces op, som du måske ikke helt kender. 

  • Efter første kontakt, fx via mail eller telefon, udarbejder vi et forslag til program. Måske er der behov for et møde eller 2, hvilket vi gerne afsætter tid til. I denne proces er der typisk højt til loftet. Ofte er det nemmeste at arbejde udfra et budget, hvilket gør at vi kan ramme det rigtige arrangement første gang.
  • Når programmet er rettet til sender vi en aftale, som er bindende for begge parter, således der ikke kommer nogen overraskelser i processen.
  • Team-nord koordinere herefter internt i firmaet processen, hvem står for hvad, og hvilke opgaver skal forberedes og løses op til arrangementet.
  • Herefter finder vi stedet for arrangementet, får styr på bestilling, tilladelser og aftaler vedr lokation og får styr på udstyr dertil. Måske der også skal “produceres” special udstyr fx kort, instruktioner, typologi beskrivelser eller lignende til det enkelte arrangement.
  • Et par dage før selve arrangementet tager vi kontakt til dig, for lige at trimme de sidste ting, så alle er helt klar.
  • Herefter opsætter vi grej, opgaver og forbereder arrangementet, typisk dagen før arrangementet.
  • På arrangements dagen fintuner vi lige det hele fra morgenen af, således vi er 100% klar når I kommer.  Baner strammes op, kajakker lægges frem og pakkes sætvis, mad afhentes osv.
  • Efter arrangementet er der oprydning og nedtagning af udstyr samt aflevering og rengøring på vores depot, så grejet er klar til næste job.
  • Vi fremsender også en evaluering, hvis det ønskes. Og vi modtager meget gerne udtalelser fx på vores Facebook side.
  • Herefter er der lidt papirarbejde – dels løn mm til instruktørerne og selvfølgelig en faktura til dig.

I arrangementet indgår der også internt udstyr, evt leje udstyr, kørsel i hele arrangementsfasen, forsikringer på arrangement samt generel administration.

Faktisk er en god hovedregel at selve arrangementet typisk beror på ca 33-40% af den samlede tid i forbindelse med et job.

Derfor er vi ikke gratis!

Du aflyser:

Vi kan alle blive syge, sådan er det. Eller der kan opstå noget akut med familien eller arbejder, som forhindre din deltagelse i vores arrangement. Du skynder dig at oplyse sygdommen hurtigst muligt hvorefter vi finder en ny aftale i kalenderen, så du kan komme på kursus. Opstår der dobbelt udgifter i forbindelse med sygdom eller lignende, er det naturligvis dig der afholder denne udgift. 

Og kan det ikke lade sig gøre at koordinere en ny dato beholder vi et gebyr på 20%, for at kompencere nogel af vores udgifter – typisk instruktørløn, da de har planlagt at skulle på tur med dig.

Vi aflyser:

En sjælden gang i mellem kan vi også udsætte eller aflyse et arrangement, typisk pga vi ikke har nået minimumsgrænsen på deltagerantallet, for at kunne afvikle arrangementet. I så fald orienteres du herom ca. 14 dage før afvikling af arrangement, og du tilbydes en erstatningstur eller vi finder en ny dato til dit arrangement.

Og du kan selvfølgelig også få din fulde betaling retur – intet problem. udstyr og forsikringer.

Det giver god mening.

Har du et spørgsmål?