fbpx

14 dage i Sveriges Vildmark

14 dage i Sveriges Vildmark

9300.00/person
Sværhedsgrad: For alle 17-30 juli 4+ Personer

KURSUSBESKRIVELSE

På vildmarkskurset får du hele 3 kurser på en gang:

 • Bushcraft instruktør 1 fra bushcraft samrådet.
 • Kanoinstruktør 1 fra kanosamrådet.
 • Klatrekursus – intro med sikringsbevis K1

Kurset tager udgangspunkt i vildmarkshytten i Sveriges vildmark. Området i Stadjan-Nipfjallets Naturreservat er kendt for bjørne, rensdyr, fjlede og godt fiskevand. 

Her er en god mulighed for at koble kurser med ægte vildmarksoplevelser.

Underviser er Lars Nyhuus (Vinder af alene i vildmarken 2018) Lars boede et år i vildmarken i 2011-2012 og kender terrænet….som man siger…ganske godt.

Så søger du rigtigt Nordisk friluftsliv, så er det dette kursus du skal med på.

Forplejning

Forplejning indgår ikke under selve kursusdelen, men vi laver fælles indkøb.

Udstyr

Du skal medbringe egen rygsæk, sovepose, underlag og personligt udstyr. Der udleveres pakkeliste ved tilmelding.

Kontakt

Interesseret. Kontakt os på 70 60 59 50

Pris

I prisen indgår der gebyr til eksamen for Bushcraftinstruktør og svensk fiskekort.

Overnatning

Der overnattes i køjer eller i telt

Lokalitet

Norra Dalarna. Vildmarkshytten

Instruktører

Lars Nyhuus Henriksen

MÅLGRUPPE OG FORUDSÆTNINGER

Målgruppe Frilfutsvejledere, vildmarkstosser, lærere og andre med interesse for vildmarksliv. Forudsætninger Sundt helbred Kunne svømme 400 m Interesse for friluftsliv

INDHOLD

Der er dagligt undervisning fra 0930 til 1600 Enkelte dage er der planlagt aftenundervisning eller overnatning som en del af undervisningsforløbet. Undervisningen foregår fortrinsvis i terrænet.

Dag 1
  Ankomst til hytten
Dag 2-4
  Bushcraft kursus del 1. Hvad er bushcraft Båltænding, ildstål, grundlæggende overlevelsesforståelse, vand og shelter, telt og bivuak samt hængekøje, Kompas og kort, økse, kniv og sav råbåndsknob, dobbelt halvstik, Kende 8 spiselige planter og anvende dem i bålmad. Og selvfølgelig “Hvad må man i naturen”
Dag 5-6
  Kanoinstruktør 1 er omfattende, men bestemt til at komme igennem også som uerfaren kanopadler. Og vi sørger selvfølgelig for at alle er med hele tiden. TEORI – Søfartsstyrelsens regler og normer og standarder UDSTYR – Rednings/svømmevest, ekstra paddel, øse/line. Udstyr til kommunikation og førstehjælpsudstyr TEKNIK – Ind og udstigning samt vand og kano tilvænning, padleteknik – paddelfatning – siddestilling, fremadtag – baglænstag – fejetag – træktag – 360 grader SIKKERHED – Kæntring: – svøm ind til bred og tøm kanoen – makkerredning på dybt vand Flådedannelse LEG – Introduktion til forskellige lege på vandet . Dag 2 TEORI – Færdselsregler på vand, vind og vejr, navigation (intro) Trimning – pakning, padlestillinger, beklædning, udstyr Lederrolle og gruppehåndtering LEG – Introduktion til forskellige lege på vandet TEKNIK – Fremadtag m/styring, fejetag, støttetag, træktag J tag, krydstag, skub og 8 tals tag Padling i bølger og vind (trimning) Introduktion til solopadling SIKKERHED – Selvredning Redning af bevidstløs Afsluttende med multipalchoice prøve og forevisning af redninger og teknik.
Dag 7-9
  Bushcraft kursus del 2. Indhold er relevante projekter i forhold til bushcraft og eksamen. Eksamen udstikkes en case i forbindelse med prøven, som kursisten skal forberede. Casen beskriver 3 færdigheder som skal fremvises i forevisningskvalitet. Niveauet 1 (ikke godkendt) 2 (Delvist godkendt) 3 (Godkendt) Der lægges vægt på kursistens evner og færdigheder, samt sikkerhedskultur, naturhensyn og formidlingsevne. Eksamen varer 8 timer og planlægges for gruppe af maks 8 kursister. Eksamen er individuel, men der kan bruges figuranter. Censor er udpeget af bc-uddannelsesrådet. INDHOLD PÅ KURSUS Kano padleteknik, kano redning og kano teori Snitteprojekter, ske og rammesav, dyrekald, pothanger, bushcraft stol. Batoning. Slibning og vedligehold af værktøj. Friktionsild, alternative metoder til ild, kogning med varme sten. Kende yderligere 8 spiselige planter/svampe og anvende dem i mad. Lejrplanlægning og slagning, hygiejne på tur Opsætning af tarm med hensigtsmæssige knob, pælestik, tømmerstik og truckers hitch Kort og kompas, natnavigation, kunne finde nord med alternative metoder (ur, skyggemetoden, nordstjernen og kendemærker i landskabet) Bushcraft som pædagogisk tilgang
Dag 10-11
  Klatrekursus og K1 sikringsbevis. Opstart kursus samt intro til grej og gear. • Sikringsteknik • Klatring på topreb • Udstyrskendskab • Knob og knuder • Bundsikring • Adfærd og kommunikation Sikringsteknik • Klatring på topreb •
Dag 12
  Selvtræning bushcraft / eksamens forberedelse
Dag 13
  Eksamen bushcraft
Dag 14
  Retur til Danmark
Er du klar til at blive kursist og få fede oplevelser?

Har du spørgsmål?

Vi går altid langt for at opfylde vores kunders behov og efterspørgsler. Har du brug for en snak før du booker, så ringer vi dig op.

Har du også set

6900,00

/person

Klatreinstruktør

Klatreinstruktør uddannelse henvender sig til kursisten, der ønsker at arbejde med pædagogisk klatring i træer, rappelling, rebbaner samt klatrevæg.

999,00

/person
Førstehjælps kursus

Klatrerelateret førstehjælp

Et friluftsrelateret førstehjælps kursus med fokus på klatring, lærer deltagerne at yde en effektiv og korrekt førstehjælp ved klatreulykker.

2500,00

person

Tovholder

Mangler du den korte uddannelse som suplement til jeres klatreinstruktør, så kan du via dette kursus forestår klatreaktiviteter sikkert.
Har du nogle spørgsmål?
Comments are closed.