fbpx

Basiskursus Friluftsliv

Basiskursus Friluftsliv

DKK 1695,00/person
Sværhedsgrad: For alle 4 Dage 2+ Personer

KURSUSBESKRIVELSE

Basis friluftslivskurset er kurset med  fokus på nordisk friluftsliv, hvor hovedindholdet er vandring, navigation og lejrliv.

Udgangspunktet er den danske natur fx Thy nationalpark, Nissum fjord, Hald sø samt Kongenshus hede eller Gendarm stien i Sønderjylland, hvor turen gennem landskabet krydres med indlæring, oplevelse og friluftsliv, således læringen går gennem fødder og hænder.

Hovedtemaet på denne tur er navigation, så derfor vil meget af turen foregå væk fra vej og ude i naturen. Vi skal opleve de store heder, massive granskove og at der er højt til himlen.

Inden vi starter er der grundig fælles intro, med hands-on træning af kort og kompas samt navigation, da ruten findes af kursisterne. Vi begiver os selvfølgelig ikke afsted inden vi har styr på lejrgrejet, rygsække og øvrigt udstyr. 

Vi pakker, fordeler grej og gennemgår relevant navigations teori, samt koordinerer retur kørsel.

Undervejs arbejder vi med navigation, selvfølgelig også lejrslagning, lejrliv og madlavning, da vi overnatter på shelterpladser i området undervejs. Og så er det ellers afsted – ud i det blå!

Kurset er en perfekt start på dit frilulftsliv og vandring generelt.

Overnatning

Der overnattes i Shelters evt. egne medbragte telte.

Udstyr

Vi leverer udstyr til navigation samt er behjælpelig med grej til overnatning og madlavning.

Instruktører

Lisbeth Rauff. Anker Buchholtz.

Transport

Selvtransport evt mulighed for samkørsel.

Kursus bevis

Der udstedes kursus bevis.

Lokalitet

Thy nationalpark, Hald sø samt Gendarm stien

Dato

Specifikke ønsker kontakt Anker@team- nord.dk eller ring på 27 28 58 01

Forplejning

Ja - morgenmad og aftensmad. Frokost står I selv for.

MÅLGRUPPE OG FORUDSÆTNINGER

Målgruppe Dette kursus henvender sig til deltageren, der elsker en god udfordring, unik naturoplevelse og ønsker en grundig indføring i friluftslivet og nordisk friluftstradition. Ønsket er på sigt, selv at tage på tur. Formålet med turen er at give en anderledes aktiv naturoplevelse med nordisk friluftsliv og vandring som tema, i Danmarks smukkeste natur. Målet er at give deltagerne indblik og muligheder for selv på sigt at tage på tur, med fokus på grej, sikkerhed via en god indføring i friluftsliv. På kurset arbejder vi med forplejning, lejrliv, sikkerhed, udstyr og ikke mindst navigation. Alle eccentielle forudsætninger for at kunne tage afsted på egen hånd! Forudsætninger Ingen ud over sundt helbred. Være i stand til over længere afstande at gå med oppakning.

INDHOLD

Nordisk friluftsliv - intro: Natursyn og naturforvaltning. Bål og lejr. Overvejelser vedr. sikkerhed og førstehjælp. Kurset forbereder kursisterne til at tage på tur på egen hånd i sommermånederne. Grej og gear, pakning af rygsæk, lejrslagning. Dertil vandring med fokus på navigation, kort og kompas, hvor vi arbejder med, afstandsvurdering, guestimatemetoden, tidstagning, højdekurver og natnavigation, Kurset foregår i terrænet.

Efterspørg en dato til kurset som passer dig

Vælg en dato

februar 2023
man
tirs
ons
tors
fre
lør
søn
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
Jeg deltog på min første længere vandretur efter god hjemmetræning. Vi var 4 dage på vej igennem fantastiske Thy, og fik en rigtig god intro til kort og kompas, samt simple metoder til at vurdere afstande. Dertil var kurset godt opbygget, da undervisningen startede i Agger og sluttede ved Tved Klitplantage
Rikke Sand
Underviser

Har du også set

2100,00

/person
Styrmand

Kanoinstruktør 1

Du arbejder med kanoer som turkoncept eller aktivitet, og ønsker certificering på det. Så er Team-nord kurset det rigtige til dig. Er det er faktisk rigtig sjovt...og vådt!

3600,00

/person

Fjeldtur Norge

Højfjeldet i Norge omkring Hovden er det rigtige sted at teste dine evner, efter et navigationskursus med Team-nord. Tag med og test dine evner.

999.00

/person

12 timers førstehjælp

Alle der begår sig i naturen bør minimum have 12 timers førstehjælp. Dette kursus klæder dig godt på med fokus på skader i naturen.
Har du nogle spørgsmål?
Comments are closed.