fbpx

Grønland

Grønland

kr. 11.500,00
Sværhedsgrad: For alle 5-7 Dage 8+ Personer

KURSUSBESKRIVELSE

Har man en bucket list, bør den indeholde 2 ting.

  1. Besøge Grønland om vinteren på jagt efter nordlys
  2. Køre med hundeslæde

Team-nords tur til Grønland tager udgangspunkt i Kangerlussuaq (Sdr. Strømfjord) placeret smukt for enden af en af verdens længste fjorde. 

Grønland og vejret styrer tempoet på vores tur, hvor vi er på dagsture rundt i lokalområdet. Det vigtigste parameter vi arbejder med er dog kulden, der er afgørende for vores program.

Turens indhold variere fra gang til gang, og kan ændres af vores samarbejdspartner deroppe. 

Men som udgangspunkt skal vi på slædehunde tur på fjorden. Dertil skal vi også på Moskussafari, tur på Køkkenfjeldet samt vandretur til Sukkertoppen, Russelgletsjeren, og Indlandsisen. 

Endelig besøger vi DMI udstationering deroppe, det lokale og meget spændede museum samt evt. forskningsstationen Kellyville, der er en del af NASA/ESA og forsker i nordlys.

Alt samme krydret med en masse vandring, da vi tror på det er sådan Grønland skal opleves!

Dato

Grønland skal opleves når det er koldt. Og det er koldt i uge 7.

Udstyr

Du pakker til koldt vejr - vi kan være behjælpelig med guidning og salg af grej.

Instruktører

Anker Buchholtz mf.

Transport

Greenland Air fra Kastrup lufthavn. Transport til og fra København står man selv for.

Overnatning

Vandrehjem - I står selv for bookning, men vi koordinere sammen.

Lokalitet

Kangerlussuaq Grønland.

Kontakt

Interesseret. Kontakt Anker 27 28 58 01 eller anker@team-nord.dk

Kursusbevis

Der udleveres ikke kursus bevis.

Forplejning

Eftersom vi står for guidningen og i selv står for resten, planlægger I selv forplejning. Vi koordinere dog sammen.

MÅLGRUPPE OG FORUDSÆTNINGER

Målgruppen Grønlandsturen er for dig, som er friluftsentusiast, og som ønsker en unik natur oplevelse krydret med en masse vandring. Forudsætninger Sund helbred samt deltagelse på vores 2 forberedelsesdage. Dertil er det en fordel af ikke være kulskær, og have fornuftige grej med.

INDHOLD

Fælles for alle dage på Grønland er: Typisk fælles dansk morgenmad. Frokost under turerne er typisk sandwitch Aftensmad indtages i Kajakklubben hvor vi køres ud hver aften.

Forberedelsesdag 1
  • Gennemgang af udstyr

Efter en grundig introduktion af hinanden har vi fokus på udstyr og sikkerheden ved at være ude i frosten hele dagen. Dertil gennemgår vi det forløbige program inden vi går 10-15 km som fortræning. Datoer tilgår

Forberedelsesdag 2
  • Trimning

Vi mødes igen og arbejder lidt videre med udstyr, samt et detaljeret program, der gerne skulle være på plads nu. Dertil endnu en vandretur på 10-15 km inden vi skal ses i Kastrup lufthavn. Dato tilgår

Dag 1
  • Afgang Kastrup

Vi mødes i lufthavnen og flyver til Sdr. Strømfjord. Her afhentes vi i bus og indlogeres på vandrehjemmet. Alt efter tidspunkt akklimatiserer vi med en vandretur omkring lufthavnen samt indkøb i Pilisursok.

Dag 2
  • Køkkenfjeldet

Dagens hovedattraktion er vandreturen op til køkkenfjeldet, hvor vi går på kanten af fjeldet med fantastisk udsigt over området og fjorden. Efter en brat nedstigning returnerer vi til vandrehjemmet.

Dag 3
  • Moskussafari

Denne dag er helt speciel og kræver disciplin hvis vi skal have succes med dagens jagt. Vi går på fjeldet på syd siden af byen på jagt efter Moskusokser, og er vi heldig og dygtige kommer vi helt tæt på som i 2015 og 2016.

Dag 4
  • Slædehundetur og museums besøg

Denne dag er hviledagen hvor vi restuerer lidt, omend det måske også bliver højdepunktet på turen, nemlig vores tur på fjorden på hundeslæderne. En helt igennem fantastisk oplevelse at fornemme hundenes styrke og glæde ved at trækker slæderne med op til 4 fuldvoksne på. Eftermiddagens program er museumsbesøg hvor vi får områdets historie og kurtur ind under huden.

Dag 5
  • Russelgletsjeren og Indlandsisen

Vi har en lang og hård dag foran os med en rigtig lang vandretur. Så nu skal vores træning toppe. Vi går mod Russelgletsjeren, der ligger 25-30 km mod øst hvor vi ved ankomst spiser vores velfortjente frokost (der kan blive tale om kørsel noget af vejen derind) Vi hentes af vores arktic trucks og køres helt ind til indlandsisen som vi kommer helt op på.

Dag 6
  • Hjemrejse

En forhåbentlig oplevelsesrig uge er ved at slutte og vi skal hjemad igen, hvor vi tager afsked med hinanden i Kastrup mange timer senere.

Er du klar til at blive kursist og få fede oplevelser?

Har du spørgsmål?

Vi går altid langt for at opfylde vores kunders behov og efterspørgsler. Har du brug for en snak før du booker, så ringer vi dig op.

Jeg var med på turen i 2014 og havde en helt igennem god tur. Programmet klappede hele vejen igennem, og vi vandrede ca 110 km på hele ugen, var 50 m fra Moskus okser, så nordlys og rensdyr. Vores hundeslædetur var noget helt særligt ligesom den lange seje tur til Indlandsisen, hvor vi fik fornemmelsen af, at være helt alene i det vilde landskab. En tur der bestemt kan anbefales.
Kasper Pedersen
Studerende

Har du også set

3600,00

/person

Fjeldtur

Tag med på Højfjeldet omkring Hovden Norge og oplev fjeldlivet. Vi arbejder med frilfutsliv, lejrliv, madlavning og navigation.

3500,00

/person

Water and rock

En fed tur til Syd Norge hvor du kun bruger 4 dage, på fede aktiviteter. Riverrafting, klatring, rappelling 45 m, highrope baner og MTB.

900,00

Pr telt (3 personer)

TreeCamp

Forestil dig at vågne op i trætoppene i 10 meters højde, mærke de første solstrejf og høre fuglene synge. TreeCamp er den eneste af sin slags i Europa.
Har du nogle spørgsmål?
Comments are closed.