fbpx

Havkajakinstruktør 1

Havkajakinstruktør 1

2395,00/person
Sværhedsgrad: IPP 2 niveau Typisk over 2 dage 2+ Personer

KURSUSBESKRIVELSE

Kurset gør dig i stand til at tage godt imod nybegyndere, og på en sikker og forsvarlig måde gøre deres første møde med kajaksporten til en god, sjov og lærerig oplevelse. Du lærer at formidle brugen af udstyr samt de første tag på vandet gennem leg og brug af få og enkle fokuspunkter. 

En IPP instruktør 1 havkajak:

  • Har viden om og kendskab til formidling af grundlæggende havkajakfærdigheder og sikkerhed.
  • Kan selv planlægge og gennemføre korte undervisningsforløb, aktiviteter og lege for begyndere (IPP1 niveau) i meget beskyttet farvand i roligt vejr i sommerhalvåret (1.maj – 31.oktober – vandtemperatur minimum 10 grader), under hensyntagen til natur, miljø, udstyr og gruppens sikkerhed.  
  • Betragtes som en hjælpeinstruktør, der kan bistå en IPP Instruktør 2, med undervisning på IPP 2-niveau.
Udstyr

Vi anbefaler, at du som kommende instruktør, så vidt muligt, anvender dit eget udstyr. Men har du behov for at låne kajakudstyr, kontakt endelig Team-Nord, eftersom vi har mulighed for at stille alt kajakudstyr til rådighed. Det udstyr du har brug for som instruktør er: - Havkajak, pagaj og skørt - Passende rotøj i forhold til årstiden og vandtemperaturen. (f.eks. våddragt, -sko, og rojakke, uldent undertøj, hue og handsker) - Svømmevest med fløjte og tilgængelig vandtæt pakket mobiltelefon - Vandtæt pose pakket med ekstra tøj, hue, førstehjælpsudstyr, madpakke og drikkeflaske, termokande - Bugserline og reserve pagaj

Instruktører

Lisbeth Rauff

Overnatning

Der er mulighed for overnatning i shelters alt efter lokation. Ellers er der mulighed for overnatning i eget medbragt telt.

Kursus bevis

Der udleveres bevis mod betaling af gebyr for registrering hos Dansk Kano og Kajakforbund.

Lokalitet

Odden eller efter aftale

Dato

Interesseret kontakt Anker@team-nord.dk eller 27 28 58 01

Forplejning

Vi sørger for kaffe og brød til at starte dagen ud med. I sørger selv for snacks, madpakke og drikke. Medbring gerne både vand- og termoflaske, til at holde varmen og energiniveauet oppe. Det vil være en dag med højt aktivitetsniveau både i og på vandet.

Transport

Selvtransport evt samkørsel.

MÅLGRUPPE OG FORUDSÆTNINGER

Målgruppe: Et Havkajak Instruktør 1 kursus, er for dig der gerne vil i gang med at undervise og introducere nybegyndere til havkajak på IPP1 niveau f.eks. i forenings- eller skoleregi. Forudsætninger: - Min. 15 år - Almindeligt sundt helbred og tryghed ved vand. Ved særlige helbredsmæssige forhold oplyses instruktøren. - Bestået IPP2. (Se evt. Team-Nords udbud af IPP1- IPP2 kurser) - Gyldigt 8 timers søsportsrelateret førstehjælpskursus. (se evt. Team-Nords udbud af førstehjælpskurser)

INDHOLD

* Forevisning og forklaring: Der arbejdes med grundlæggende instruktionsprincipper og deltagernes praktiske evne til forevisning og forklaring af IPP 1 (hav) færdigheder. * Øvelser, lege og vandtilvænning: Der arbejdes med vandtilvænning, lege og øvelser der gør deltagerne trygge og fortrolige med vand, kajak og pagaj samt indarbejder teknik og giver gode/sjove oplevelser med kajak. * Sikkerhed og ledelse: Der arbejdes med instruktørens forståelse af rollen som leder på vandet, samt evnen til at håndtere situationer og problemer der opstår i forbindelse med begynderundervisning i IPP-1. Farvand: Makkerredninger, Simpel bugsering, Hypotermi/førstehjælp, sikkerhedsinstruks. * Arbejdsområder og kvalifikationer: Der arbejdes med deltagernes forståelse af: - DKFs uddannelsesstruktur (Roeruddannelsen og Instruktøruddannelsen) * Havforhold som en IPP Instruktør 1 (hav) er kvalificeret til at arbejde i: Jura og ansvar som instruktør, herunder udarbejdelse af sikkerhedsinstruks. * Evaluering og vurdering af egen undervisningspraksis (logbog/læringsdagbog)

Efterspørg en dato til kurset som passer dig

Vælg en dato

februar 2023
man
tirs
ons
tors
fre
lør
søn
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5

Har du også set

6300,00

/person

Klatreinstruktør

Klatreinstruktør uddannelse henvender sig til kursisten, der ønsker at arbejde med pædagogisk klatring i træer, rappelling, rebbaner samt klatrevæg.

2000,00

/gruppe

Klatrespot

Et klatrespot er er forberedt sted, med forskellige udfordringer, der kan forberedes på maks 30 minutter. Således er du hurtig klar til aktiviteter i træerne.

999,00

/person
Førstehjælps kursus

12 timers klatrerelateret førstehjælp

Et friluftsrelateret førstehjælps kursus med fokus på klatring, lærer deltagerne at yde en effektiv og korrekt førstehjælp. Så er du 100% klar til at tage i skoven.
Har du nogle spørgsmål?
Comments are closed.