fbpx

Kanoinstruktør 2

KANOINSTRUKTØR 2

2950,00/person
Sværhedsgrad: For alle 3 Dage inkl eksamen (+1) 4 Personer

Kursusbeskrivelse

Kurset her er overbygning på kanoinstruktør 1. Derfor forventes det nogen kanoerfaring, samt mulighed for selvtræning. 

Kurset varer 32 timer, og afvikles over 2 dage af 8 timer, hvor efter der selvtrænes 8 timer. Næste undervisningsgang er en overnatningstur som startes selv, og afsluttes med eksamen næste dag, hvis muligt. Ellers aftales den på kurset. Her eksamineres du af ekstern censor og eksamen afvikles som eksamen, men også med masser af rådgivning og undervisning.

Vi følger normerne udarbejdet af dansk kanosamråd, således du kan sejle med 12 deltagere eller 6 kanoer fra 1/5 til den 31/10 i vind op til 5 sek/m med en vandtemperatur på 10 grader.

Udover de 2 undervisningsdage, tager vi også på tur, således vi får turkonceptet under huden. Ideen netop med kanoturen er at få erfaring med turkonceoptet centretet om kanoen, pakning, lejrliv og alt det sjove og hyggelige kanoen er centrum…og den gør sig godt til dette. Og så selvfølgelig at kanoundervisning  skal foregå mest muligt i kanoen.

Kurset afholdes i et professionelt behageligt miljø, med masser af hands on træning og tid i kanoen.

Vi stiller selvfølgelig alt udstyr til rådighed – kanoer, våddragter, veste og sikkerhedsudstyr. Alt sammen kvalitetsudstyr.

Udstyr

Inkluderet i afgiften er der kano samt sikkerhedsudstyr, våddragter og Vandtæt grej. Husk tøj til omklædning og håndklæde. Husk også grej når vi skal på overnatningstur. Mulighed for køb af friluftsgrej til special priser.

Instruktører

Lars Nyhuus, Anker Buchholtz

Overnatning

Evt overnatning i shelters. Anden weekend er der overnatningstur hvor vi sover i Lavu.

Transport

Selvtransport evt. mulighed for samkørsel.

Kursus bevis

Der udstedes kursusbevis og du optages på kanosamrådets liste over godkendte instruktører.

Forplejning

Morgenmad samt kaffe.

Lokalitet

Silkeborg - De små fisk Herning - Sandholm sø Sdr Felding og Vorgod å Holstebro - Vandkraftsøen og storåen Skjern Å / Skjern bådhavn.

Dato

Er I nogle kanoinstruktør 1èttere der vil opgraderes kontakt Anker@team-nord.dk eller ring 27 28 58 01 Og ellers er næste kursus 16-17 aug på Svanholm sø.

Pris

Der udstedes kursusbevis og du optages på kanosamrådets liste over godkendte instruktører. Prisen er inkl undervisning, morgenforplejning, udstyr, undervisningsmaterialer. Eksamen gebyr er kr. 2000.00, der deles imellem eksaministerne. Eksamensgebyret afregner censor løn, kørsel, udstyr til eksamen samt administration ved eksamen ved Dansk kano og kajakforbund. Ønsker I kursus afholdt ved jer, kan det lade sig gøre mod kørselsafregning. Ring eller mail endelig ved afklarende spørgsmål. Evt årlig licens fra kanosamrådet efterfaktureres via Team-nord.

MÅLGRUPPE OG FORUDSÆTNINGER

Målgruppe Kanoinstruktør kurset henvender sig til personen, der selvsagt brænder for kano og kanoens muligheder. Du arbejder med kanoer som turkoncept eller aktivitet, og ønsker certificering på det, samt, undervisningsmæssigt at bliver bragt helt op to date og få 100% styr på sikkerheden. Målet er at kunne sejle på beskyttet fravand i sommerhalvåret. Praktiske Forudsætninger: Kan svømme 400 m hav eller 600 m bassin. Skal vises. Førstehjælp: 8 timers førstehjælp (førstehjælp ombord på mindre fartøjer og i søsport) – kan erhverves imellem de 2 weekender. Der udstedes dog ikke bevis før førstehjælp er erhvervet. Har man 8 timers førstehjælp eller det store 12 timers og det er gældende skal det fremvises til første weekends kursus Teoretiske forudsætninger: Have læst følgende kompendier. En dags sikkerhedskursus for kano og kajak Kanoinstruktør hæftet Dertil: Minimum 8 timers førstehjælps kursus med fokus på småbåde og sejllads. Bestået kanoinstruktør 1 kursus

INDHOLD

For at deltage på dette kursus, skal du have taget kurset ‘Kano-instruktør 1. Du forbedrer dine egenfærdigheder, lærer om turplanlægning og instruktionsteknik. Dit færdighedsniveau forberedres, og dine forudsætninger for at tage fornuftige valg, vurdere risici, kendskab til lovgivning og lederskab udvikles som fuldgyldig instruktør på dette kursus. Der arbejdes med teori, praksis, cases og konkrete erfaringer. Målet med kurset, er at bestå Instruktør 2 prøven. Som godkendt instruktør, kan du tage deltagere med i beskyttet farvand i sommerhalvåret. Du optages på Kanosamrådets liste over godkendte instruktører.

Dag 1
    Repetition af kursus 1. TEORI – Søfartsstyrelsens regler og normer og standarder UDSTYR – Rednings/svømmevest, ekstra paddel, øse/line Udstyr til kommunikation og førstehjælpsudstyr TEKNIK – Ind og udstigning samt vand og kano tilvænning Padleteknik – paddelfatning – siddestilling, fremadtag – baglænstag – fejetag – træktag – 360 grader SIKKERHED – Kæntring: – svøm ind til bred og tøm kanoen – makkerredning på dybt vand Flådedannelse LEG – Introduktion til forskellige lege på vandet På delle kursus lærer du også om instruktionsteknik, turplanlægning, risicivurdering samt forbedre egenfærdigheder i form af overnatningstur.
Dag 2
    TEORI – Færdselsregler på vand, vind og vejr, navigation (intro) Trimning – pakning, padlestillinger, beklædning, udstyr Lederrolle og gruppehåndtering LEG – Introduktion til forskellige lege på vandet TEKNIK – Fremadtag m/styring, fejetag, støttetag, træktag J tag, krydstag, skub og 8 tals tag Padling i bølger og vind (trimning) Introduktion til solopadling SIKKERHED – Selvredning samt redning af bevidstløs.
Dag 3
    Turen startes ud, med udgangspunkt som selvtræningstur. Undervejs skiftes kursisterne til at forestå undervisning, teknik, leg og sikkerhed. Således bliver du klar til eksamen.
Eksamen
    For at blive optaget på Kanosamrådets liste (Instruktør 2), skal du bestå denne prøve. Førstehjælpsbevis er en forudsætning. Prøven består af en teoretisk prøve (multiple choice). Prøven handler om Søfartsstyrelsen Sikkerhedsinstruks, risikovurdering, naturbeskyttelse, fartøjets egenskaber m.m. Ligeledes består prøven af en praktisk del. Den praktiske prøve består bl.a. fremvisning af padleegenskaber hos aspiranten og af redning af kæntrede figuranter. Endelig vil der også være en teoretisk opgave, der evalueres samlet. Prøven overværes af censor.

Efterspørg en dato til kurset som passer dig

Vælg en dato

februar 2023
man
tirs
ons
tors
fre
lør
søn
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5

Har du også set

6200,00

/person

Kano ekspedition Sverige

En fantastisk naturoplevelse, overnatning i naturen samt selvfølgelig at sejle kano – blanke søer, snoende åer, højt til himlen og en masse sejlads.

799,00

/person
Førstehjælps kursus

8 timers førstehjælp for sejllads og småbåde

Kurset opgradere dig i førstehjælp, så du er up to date og har det relevante førstehjælps kursus på vandet. Kurset følger den nye norm.

2395.00

/person
Havkajakinstruktør

Havkajakinstruktør

Er du en vandhund og i mål med dit kanoliv, så tjek lige vores kajakuddannelse ud. Og pas på, du kan blive så bidt af det, at kanoen ryger på land.
Har du nogle spørgsmål?
Comments are closed.