fbpx

Klatreinstruktør

Klatreinstruktør

7300,00/person
Sværhedsgrad: klatre entuiasten 10 Dage 2+ Personer

KURSUSBESKRIVELSE

Hvorfor vælge Team-nord´s klatreuddannelse?

Team-nord´s klatreuddannelse er afviklet igennem de sidste 3 år, og med et flow på 6-10 instruktører pr år, har vi ramt noget rigtigt. Instruktørerne og censorerne på uddannelsen har over 2500 jobs i logbogen, hvilket de færreste instruktører har. Uddannelsen samler alle de andre uddannelser i en uddannelse, således du får alt med på en gang. 

Så hvorfor vælge Team-nords uddannelse:

 • Høj beståelses procent på trods af stejl indlæringskurve, hvor vi sørger for alle er med hele tiden.
 • Du ønsker at arbejde med mindre grupper på alsidige klatreropgaver, hvor du som instruktør lærer at have overblikket og fokus de rigtige steder.
 • Du får en alsidig uddannelse med fokus på træklatring, rebbaner samt rappelling
 • Du får S1+S2 kursus med i pakken

Dansk Træklatreforening (DTF) har lavet et rigtig godt stykke arbejde, og det er også udgangspunktet for vores uddannelse. Vores erfaring er at det ikke kun er træklatring pædagogisk personale har brug for i skoven, men mere forskellige klatreaktiviteter fx i form af et klatrespot, når man er alene som instruktør i skoven. I fx klatrespottet udfordre du alle deltagere på klatring, samarbejde og på sikring. Således aktiveres alle, særligt de der er udfordret i højden. Dertil er der brug af noget udstyr, som vi ved kan gøres smartere og efter ”bogen”. 

I DTF uddannelsen er der stort fokus på selve klatreeksamen, der som eksamen er gennembearbejdet, men som sat på spidsen kan udenadlæres, uden af få reel erfaring med, når du pludselig møder en ny udfordring. DTF redningen er også en udfordring for mange, hvor kursisten er sat i en masse problemer fra starten af. Den tid du bruger på at blive god til DTF eksamen, den bruger vi på klatrespottet, således du bliver god som praktiker, og får styr på en evt. redning, som du formodentlig aldrig kommer til at bruge alligevel. 

Det betyder ikke vi slækker på sikkerheden, men vægter teknikker der passer dig, og som kan bruges i skoven. Vi er nemlig på mange forskellige niveauer. Endelig syntes vi også Træklatreforeningen kursus indskrænker klatringen, hvilket ikke skal gå ud over glæden og oplevelsen ved klatring. Ved DTF er kursusrækken  typisk 56 timer, hvor vores er 100 timer ex eksamen.

Det højere timetal skyldes blandt andet, vi har op til 2 dage, hvor vi får figurenter på besøg, som deltagerne gennemfører forskellige klatreopgaver med. Det giver ægte hands on læring. 

Vi har også vægtet eksamen anderledes, således du bliver udfordret på kreativiteten og indlæringen, fremfor udenadslærer, hvilket betyder at vi mener vores eksamen afspejler virkeligheden. Vores eksamen er opdelt i 4 dele, udover en midtvejstest som bliver evalueret.

1 – Skriftlig prøve 50 spørgsmål – max 10 fejl

2 – Sætte en toprebsbane i et censor valgt træ. Dertil trækkes om der skal laves føring undervejs, eller soloklatring. 

Endelig klatres med figurent, hvor der trækkes om figurenten skal hentes ned eller reddes.

3 – Dagen før har du trukket en opgave, som skal forberedes og gennemføres med figurenter, der ikke normalt klatrer og derfor ikke ved noget om klatring – det udfordre instruktøreleven fx med de rigtige spørgsmål.  Det kan være rappelling, highrope, svævebane, kassestabling/himmelstige, højgynge og Tyrolertravers.

4 – Kort biotop prøve mundtlig, omkring det gode klatretræ og andre relevante spørgsmål.

Så efter eksamen står du med kompetancer i form af en udtalelse samt en karakter fra 7 skalaen med kompetancer til:

 • Træklatring
 • Bygning af klatrespots, med kapacitet op til 20 deltagere
 • Rappelling
 • Vægklatring – Topreb/bouldering samt føring, således du kan få adgang til klatreklubber.
 • Redning

Derfor er kursus rækken også noget ud over normen (flere timer) Således er I 100% klar når I er færdige med Team-nord´s klatreuddannelse og kan lave udfordrende og sikre rebaktiviteter for grupper og ikke kun ”op og ned i et træ”

Derudover får du:

 • Mulighed for at handle med 20-25% rabat i http://www.klatregrej.nu
 • Du inviteres til klatreinstruktør samlinger, med specifikke emner, så du er op to date.
 • Du får 50% rabat på dato satte førstehjælpskurser.
 • Du inviteres til klatrerelaterede arrangementer og kurser.
 • Du kan bruge TreeCamp tentsiles med 50% rabat.
 • Har du behov for brushup gives der 20% rabat på disse kurser.
Udstyr

Vi leverer alt relevant klatreudstyr, der også kan lånes i undervisningsperioden, til selvtræning. Der tages selvfølgelig forbehold for vores kalenderjobs. Der udleveres relevant litteratur, kompendier mm

Instruktører

Anker Buchholtz Lars Nyhuus Claus Nielsen

Direkte kontakt

Anker Buchholtz 2728 5801 eller anker@team-nord.dk

Pris

Prisen er inkl undervisning, morgenforplejning, udstyr, og generelle undervisningsmaterialer. Eksamen gebyr er kr. 1.000,00 pr deltager. Eksamensgebyret afregner censor løn, kørsel, udstyr til eksamen samt administration ved eksamen. Ønsker I kursus afholdt ved jer, kan det lade sig gøre mod kørselsafregning. Ring eller mail endelig ved afklarende spørgsmål.

Forplening

Morgenmad og kaffe. Husk drikkevarer og madpakke.

Kursus bevis

Der udleveres kursus bevis med samlet karakter, underskrevet af underviser samt censor.

Dato

Forår 23 Weekendhold 10 dage: 11-12 marts 8-9 april 6-7 maj 3-4 juni 17-18 juni (eksamen 18 juni) Ønsker du at blive skrevet op til næste kursus, eller har specifikke datoønsker, så skriv til Anker anker@team-nord.dk eller kontakt Anker på 27 28 58 01

Lokalitet

Momhøje – Herning. Vrads ved Silkeborg. Eller efter ønske. Er I minimum 4 laver vi som udgangspunkt gerne et kursus ved jer, mod kørselsafregning.

Transport

Ingen. Samtransport til lokationer

MÅLGRUPPE OG FORUDSÆTNINGER

Målgruppe Klatreinstruktør uddannelse henvender sig til kursisten, der ønsker at arbejde med pædagogisk klatring i træer, rappelling, rebbaner samt i mindre grad klatrevæg. Klatring har nemlig så mange muligheder, der ligger tæt op af hinanden, men som alligevel også har være sine kendetegn, hvilket krævet specifik forberedelse og overvejelser. Med denne uddannelse, har du ikke behov for tilkøb eller ”eksperimenter” undervejs – ”hvad gør jeg nu?” – du bliver 100% klar til at gå i skoven. Forudsætninger Gennemført begynder klatrings kursus. Almindelig sund helbred og klar til udfordringer i højden. Der er ikke noget krav om specielle klatrefærdigheder, og er du over 16 år, er du også velkommen. Du kan dog ikke eksamineres før du er 18 år. Man skal være indstillet på en vis mængde selvtræning, med din klatremakker, så du er helt klar til eksamen. Gode råd Selvtræning er nøgleordet. Vi ser tydelig karakter forskel på de kursister, der træner selv, samt de der kun deltager de 10 dage på kurset. Udstyr er løsningen. Få det eget klatresæt, med egen hjelm, sele, bremsesæt, så er du igang. Øvrigt kan du låne af os i uddannelsesperioden. Teori er grundlaget. Få styr på teorien og få læst kompendiet, samt lavet medfølgende opgaver.

INDHOLD

UNDERVISNINGSPLAN MED HOVEDINDHOLD Dag 1: Intro til uddannelse, grej og teori, rappelling og sikringsmetoder Dag 2: Teori, S1 bouldering. Føring træklatring S2 Dag 3: Teori, føring fortsat (S2) væg og træ Dag 4: Midtvejstest + kursistopgave. Soloklatring samt redning Dag 5: Teori LAFUSGEN, kursisopgave. Rebbaner - Rappelling high, highrope, tværgående topankers og taljetræk Dag 6: Bygning af klatrespot Dag 7: Bygning af klatrespot - handson træning med figurenter Dag 8: Tårnklatring inkl fald, fangryg og pendulsving. Svævebaner Dag 9: Trækning af opgave samt forberedelse eksamen Dag 10:Eksamen med censor og figurenter Formålet med uddannelsen er at arbejde pædagogisk med klatring, således vi som instruktør kan gennemfører forskellige klatre discipliner, med større grupper sikkert. OVERORDNET INDHOLD 1. Udstyr. Korrekt anvendelse af udstyr, i forhold til mulighederne i skovområdet vi arbejder ud fra, samt mængden af udstyr til rådighed. Vi arbejder os op fra bunden af og lærer at træffe kvalificeret valg af udstyr til den individuelle opgave. Med andre ord er fokus på dette klatrekursus, "at du skal kunne tænke dig om" inden du træffer et valg. Ved alle valg er der nemlig fordele og ulemper. Der arbejdes blandt andet udfra LAFUSGEN 2. Kreativitet. Du tænker kreativt med fokus på sikkerheden således dine aktiviteter bliver så udfordrende og så spændende som muligt. Og altid med sikkerheden for øje. Der er ingen besøgende til din klatreoplevelse, der skal gå hjem med tanken "jeg stod i kø i dag" Her er udgangspunktet "den pædagogiske læringsmodel" 3. Sikkerhed. Fokus på dette kursus er, at du på et tidspunkt skal kunne gennemfører og især forberede dine aktiviteter alene. Ligesom i virkeligheden! Og det skal foregår sikkert. Kurset kommer omkring mange scenarier og er et hands on kursus, hvor du får erfaring med rigtig mange klatreemner på forskellige lokaliteter og faciliteter. We train as we fight!

Dag 1
  Fokus på teori, udstyr, klatring i makker par, samt føring og toprebsbaner.
Dag 2
  Fokus på teori og udstyr samt klatring i makker par, samt føring og toprebsbaner. Intro S1.
Dag 3
  S1 prøve. Fokus på klatring i makker par, samt føring og toprebsbaner.
Dag 4
  Midtvejstest med godkendelse for at kunne gå videre. Her laves også en evaluering med fokus punkter til selvtræning. Soloklatring og sikkerhed derved. Redning af nødstedt klatrer.
Dag 5
  Rappelling
Dag 6
  Rebbaner, rappelling, tovbaner samt funktionel selvsikring. Bygning af baner
Dag 7
  Rebbaner, rappelling, tovbaner samt funktionel selvsikring. Bygning af baner
Dag 8
  Bygning af baner Heraf en dag med figuranter ontent
Dag 9
  Brush up til eksamen og redning. Trækning af opgave og forberedelse.
Dag 10
  Eksamen. Endelig program kan se anderledes ud.

Efterspørg en dato til kurset som passer dig

Vælg en dato

februar 2023
man
tirs
ons
tors
fre
lør
søn
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
Jeg har selv uddannet mig til træklatre instruktør uddannelsen ved Team Nord. Min oplevelse af kurset er at der er en kompetent uddannelse og at jeg fik en grundig og god gennemgang af bl.a. klatre tekniker og et større indblik i udstyr, valg af udstyr og selvfølgelig udfordret på det personlige plan, da jeg er højdeskræk. Teoretisk og praktisk føler jeg mig godt rustet til at kunne udføre klatre turer med mine elever. jeg har ligeledes fået redskaber til at kunne udføre flere andre aktiviteter end lige træklatring. Jeg opnåede kompetencer i bl.a. svævebane, highrope bane, Himmelstige samt ølkasse stabling. Jeg opnåede også kompetencer indenfor rappelling, opsæt af rappelle baner, samt at arbejde med klatrevæg. Jeg har gennem hele kurset også fået inspiration til at lave et utal af andre aktiviteter, så min værktøjskasse er godt fyldt op. Sikkerheds mæssigt har jeg fået en go og sikker gennemgang, hvor vi opsatte scenarier, som hvor der skulle tænkes kreative løsninger ind i, for at gennemføre klatringen forsvarligt og uden at eleverne gik i panik eller forbygge panik. Vi havde også meget træning i redningssituationer, så jeg føler mig yderst kompetent til at lave en redning, hvor jeg skal have en elev ned, som er tilskadekommet eller andet lign.

Min instruktør var ved mig i det tid jeg ønskede, så jeg havde følelsen af, at der var overblik over min manglende erfaring og at instruktøren kunne guide og vejlede med en ro og professionalisme der gav mig roen og overblikket. Instruktøren var lydhør og havde et stor knowhow som jeg profiterede meget af. Jeg kan varmt anbefale Team nord som kompetente og dygtige klatreteam til både uddannelser og andre kurser.
Kenneth J Grinderslev.
Pædagog på bostedet Bustrup

Har du også set

Op til 20-25% rabat

Grej pakke

Grej pakke

Når du vælger en Team-nord løsning fx klatreinstruktør eller Træklatreinstruktør uddannelsen, tilbydes du samtidig grej til skarpe priser via www.klatregrej.nu

4000,00

/gruppe

Klatrespot

Et klatrespot er er forberedt sted, med forskellige udfordringer, der kan forberedes på maks 30 minutter. Således er du hurtig klar til klatring.

999,00

/person
Førstehjælps kursus

Førstehjælps kursus

At være klatreinstruktør kræver du har styr på dit førstehjælp. På dette klatrerelaterede førstehjælpskursus får du det normale 12 timers førstehjælp med et klatrefokus.
Har du nogle spørgsmål?
Comments are closed.