fbpx

Navigate

NAVIGATE

1295,00/person
Sværhedsgrad: For alle 2 Dage 2+ Personer

KURSUSBESKRIVELSE

Dette kursus er et must, hvis du skal igang med vandring eller planlægger tur på fx fjeldet.

Turens fokus er en grundig intro i det nordisk friluftsliv, hvor hovedindholdet er vandring, navigation og friluftsliv.

Udgangspunktet er Jylland, men kan efter ønske flyttes til jer.

Hovedtemaet på denne tur er navigation, så derfor vil meget af turen foregå væk fra vej og ude i naturen, hvor vi navigere os frem via kort og kompas. Vi skal opleve de store heder, massive granskove og at der er højt til himlen, masser af ro og frisk luft.

Inden vi starter turen er der gennemgang af de basale navigations færdigheder med brug af kompas og kort. Derefter grundig fælles gennemgang af grej mm hvorefter vi pakker, fordeler grej og får koordineret afhentningskørsel. 

Undervejs arbejder vi med navigation, kort og kompas, samt får styr på kompasnålen! Og så er det ellers ud og blive væk.

Ideen med at gøre det med overnatning er også at udfordre kursistens evne til navigation, når man er træt. Det er her det netop bliver særligt vigtigt, da vi ikke har overskuddet til at gå forkert i presset situationer.

Kurset er et praktisk og desværre stærkt undervurderet kursus med navigations emner som afstandsvurdering, guestimatemetoden, tidstagning, højdekurver og natnavigation. Alt samme i terrænet.

Vi overnatter på shelterpladser i området undervejs, eller laver lejrslagning, når vi får lyst, ligesom vi lever af rygsækken. På rigtig frilufts stil.

Dagsturerne er cirka 15 km pr dag og tilpasses kursisterne.

Der udstedes kursusbevis.

Udstyr

Vi leverer navigationsudstyr, men kan også være behjælpelig med vejledning og køb af øvrigt udstyr til skarpe priser.

Instruktør og kontakt

Anker Buchholtz 2728 5801 eller anker@team-nord.dk

Overnatning

Medbragt telt eller tarp evt shelter.

Transport

Selvtransport evt. samkørsel.

Kursus bevis

Der udleveres kursus bevis.

Forplejning

Delvis forplejning i form af morgenmad og aftensmad.

Lokalitet

Hald Sø, Kronheden samt Stråsø plantage. Eller hvor I gerne vil?

Dato

Vi afholder dette kursus d. 27-28 november ved Kronheden. Er I en gruppe, som ønsker en anden dato, så kan vi lave et kursus for jer.

MÅLGRUPPE

En hands on kursus i navigation for kursisten der vil på tur på egne hånd. Formålet med kurset er at kursisten kan tage på tur på egen hånd, sikkert! Ved sikker navigation, kommer der meget mere ro på turen, og tur oplevelsen bliver hermed også meget større. Dette kursus henvender sig til deltageren, der elsker en god udfordring, undervisning i naturen sammen med en naturoplevelse og overnatning i det fri.

INDHOLD

Navigation. Afstandsvurdering, Guestimatemetoden Tidstagning. Højdekurver og natnavigation. Lejrslagning og madlavning.

Efterspørg en dato til kurset som passer dig

Vælg en dato

november 2022
man tirs ons tors fre lør søn
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234
"Min kæreste og jeg var på Navigations kursus i Vestjylland hos Team-nord. Min kæreste var helt grøn i udelivet og navigation, og det var en del år siden jeg sidst havde gået efter kort/kompas. Det var et rigtig godt kursus, lærerigt og godt selskab, som gjorde vi selv kan tage på tur. Kan bestemt anbefales."
Michael Meyer
Brolægger

Har du også set

600,00

/person
Kanopadler

Kanopadler

Kano hører med som en vigtig ingrediens i friluftslivet. På dette kursus, lærer du paddelteknik, pakning af kano samt simple redninger.

3600,00

/person

Fjeldtur Norge

Efter et navigationskursus skal vi ud og prøve kurset af i virkeligheden. Vores fjeldtur til højfjeldet omkring Hovden, er det rigtige sted til dette. Tag med og byg ovenpå dit kursus.

999,00

/person
Førstehjælps kursus

12 t. førstehjælp

Med et 12 timers førstehjælps kursus med fokus på naturen, er du godt klædt på. Der gives 25% rabat på datosatte kurser, hvis du har været med på explore turer.
Har du nogle spørgsmål?
Comments are closed.