fbpx

Træklatring begynder

Træklatring begynder

1900,00/person
Sværhedsgrad: For alle 2 Dage 2+ Personer

KURSUSBESKRIVELSE

Træklatring begynder henvender sig til dig som ønsker at stifte grundigt bekendskab med klatring. Kurset starter roligt op, så vi har alle med og du har efterfølgende mulighed for at tage Team-nord´s klatreinstruktøruddannelse eller DTF Træklatreinstruktør uddannelse. Vi har både tidlige forårs- eller efterårskurser, så du kan være klar til de øvrige klatrekurser i sæsonen, hvor netop træklatring begynder kurset er forudsætningen. Der er sågar kurser hverdagsaftner, med rullende dage, hvis dine weekender er låst. Så mulighederne er mange. 

Kurset er opbygget, så du som novice sagtens kan være med med. Så har du aldring kvejlet et reb op før, brugt en bremse eller åbnet en karabin, så er kurset din sikre start i klatreverdnen. 

Kursets fokus er på korrekt brug af udstyr, sikkerhed samt klatreteknik og sikringsteknik. Derudover krydre vi det typisk med en gang rappelling også. 

Typiske kunder er inden for institutionsverdnen, der har taget det som udgangspunkt for videre uddannelse fx Team-nord klatreuddannelse eller DTF Træklatreinstruktør, med et ønske om at arbejde professionelt med det. 

Derudover er der ledere inden for de frivillige forbund (FDF, Spejdere mf) og endelig selvfølgelig friluftsfolket, der ønsker en anden natur oplevelse. 

Derudover får du:

  • Du får kendskab til Team-nord´s øvrige klatreprogram.
  • Mulighed for at handle med 20-25% rabat i http://www.klatregrej.nu
  • Du får 50% rabat på dato satte førstehjælpskurser.
  • Du inviteres til klatrerelaterede arrangementer og kurser.
  • Du kan bruge TreeCamp med 50% rabat.
  • Har du behov for brushup gives der 20% rabat på disse kurser.

Garanteret pladser, hvis du ønsker at gennemfører hele klatreinstruktøruddannelsen. (Der gives merit for rappellekurset samt evt træklatring begynder)

Instruktører

Anker Buchholtz og Michael Schmidt

Direkte kontakt

Anker Buchholtz 2728 5801 eller anker@team-nord.dk

Udstyr

Vi leverer alt klatreudstyret til kurset. Hvis du selv har udstyr, så må du gerne medbringe det, ellers skal du bare huske tøj som passer til vejret.

Transport

Selvtransport evt. mulighed for samkørsel.

Dato

Datoer for dette kursus er på vej, og vil blive opdateret løbende. Ønsker du at få direkte besked, når vi har nye datoer klar, så kontakt Anker@team-nord.dk.

Lokalitet

Som udgangspunkt foregår kurset ved herning eller silkeborg, men hvis I har nogle passende træer i nærheden af jer selv, kan det lade sig gøre.

Forplejning

Morgenmad og snack/kaffe/frugt.

Kursus bevis

Der udleveres kursus bevis.

MÅLGRUPPE og FORUDSÆTNING

Målgruppe: Vi starter som udgangspunkt fra bunden af, med gennemgang af udstyr, så vi har en fornemmelse af hvad grejet kan og skal bruges til og alle er med. Herefter går det mod toppen i klargjorte baner (topreb) inden vi selv sætter baner. Netop banesætning (føring) er her hvor klatringen for alvor adskiller sig fra toprebsklatring, og flere oplever flowet og udfordringen for alvor. Vi arbejder også med abseil (rappelling), adgangsregler samt træartskendskab så du ved hvad du kan klatre i. Forudsætninng: Sund og rask med fornuftig form. Derudover er det fint at have respekt for højder, men generel højdeskræk giver næste sig selv, at det bliver en udfordring.

INDHOLD

Stille og rolig progression, sikre at alle deltagerne er med hele tiden. På kurset arbejder vi med følgende hovedpunkter: 1. knob, reb og udstyr 2. toprebning – klatring i allerede forberedte baner 3. føring – vi sætter vores egne baner op gennem træet 4. abseil – (rappelling). Vi skal jo ned igen! 5. træartskendskab – Hvilke træer kan hvad 6. adgangsregler

Efterspørg en dato til kurset som passer dig

Vælg en dato

februar 2023
man
tirs
ons
tors
fre
lør
søn
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
Træklatring for begyndere var tilpasset deltagernes niveau. Der var mulighed for at udfordre sig selv, samtidig med at sikkerheden var iorden. En god blanding af teori om reb, udstyr og sikkerhed, og praktiske øvelser, hvor learning by doing var i højsædet. Et professionelt set-up omkring hele kurset. En god dag i skoven.
Allan
Pædagog

Har du også set

999,00

/person
Førstehjælps kursus

Klatrerelateret førstehjælp

Et friluftsrelateret førstehjælps kursus med fokus på klatring, lærer deltagerne at yde en effektiv og korrekt førstehjælp.

6900,00

/person

Klatreinstruktør

Klatreinstruktør uddannelse henvender sig til kursisten, der ønsker at arbejde med pædagogisk klatring i træer, rappelling, rebbaner samt i mindre grad klatrevæg.

2900,00

/person

Tovholder

Mangler du den korte uddannelse som suplement til jeres klatreinstruktør, så kan du via dette kursus forestår klatreaktiviteter sikkert.
Har du nogle spørgsmål?
Comments are closed.