fbpx

Wales – Story Arms

Wales – Storey Arms

8200,00/person
Sværhedsgrad: For alle 8 Dage 3 ML + 5 OU/person

KURSUSBESKRIVELSE

Er du til friluftsliv så er det altså denne tur du skal med på.

Storey Arms Outdoor Education Centre, i nationalparken Brecon Beacons i Wales, er stedet hvor den angelsaksiske frilufttradition startede op. En tradition og tilgang til friluftslivet, der har præget Vesteuropa, og som vi i Team-nord læner os op af, sammen med det nordiske friluftsliv. Derfor har vi også fat i de historiske rødder placeret midt i et fantastisk landskab Brecon Beacons

Rejsen foregår med med fly for at vi bruger tiden rigtigt, og vi afhentes i lufthavnen og kører til Wales i minibusser.

På turen er der mulighed for at forfølge 2 spor med højt læringsindhold med masser af “hands on læring” samt unikke naturoplevelser.

MOUNTAIN LEADERSHIP KURSUS (ML)

Kurset indeholder navigation herunder planlægning af ruter og gennemgang af, hvordan man bevæger sig forsvarligt i et sikkert terræn. Deltagerne lærer også om nød- og redningsprocedurer, herunder organisation af redninger, brug af redningsudstyr og metoder til at krydse floder og improviserede redningsteknikker.

Kurset vil bestå af lange dage i bjergene og teori om aftenen. Kurset svarer til British Mountainering Council – Mountail leader traning.

Kursets mål er:

 • At gøre deltagerne fortrolige med at opholde sig i bjergene, samt at være i stand til på forsvarlig vis at lede grupper på vandreture i sommermånederne.

OPLEVELSER OG UDFORDRINGER I NATUREN (OU)

Aktiviteter som ofte forekommer på dette kursus er:

 • Klatring
 • Abseiling
 • Kano og kajak
 • Orientering
 • Huleklatring
 • Vandre- og oplevelsesture

Kursets mål er:

 • At udvikle deltagernes praktiske og teoretiske forudsætninger for at arbejde med udfordringer og oplevelser i naturen

Deltagerforudsætninger:

Ingen. Kurset er ikke et ”kanindræberkursus” og derfor kræves ingen specielle forudsætninger.

 

Udstyr

Vi levere selvfølgelig godkendt udstyr og hver instruktør har rigeligt grej at arbejde med. Opholdet er inkl grej til aktiviteterne, overnatning indendørs/udendørs samt telt når vi er på tur. Medbring eget friluftstøj, rygsæk, kompas (mountainleader) liggeunderlag samt sovepose.

Dato

Lørdag eller Søndag uge 45 med hjemrejse lørdag uge 46.

Forplejning

Fuld forplejning, dog ikke under rejsen (Fly/minibus)

Instruktører

Storey arms lokale instruktører samt Lars Nyhuus, Steen Hoffman og Anker Buchholtz

Lokalitet

Storey Arms i Brecon Beacon Wales

Transport

Fly formodentlig fra Billund/Kastrup Minibus fra ankomst lufthavn til Wales

MÅLGRUPPE OG FORUDSÆTNINGER

Målgruppe deler vi i 2 grupper: Oplevelser og udfordringer i naturen Her er der ingen forudsætninger, og alle er velkomne. Kurset er for friluftsentuiasten, der ønsker en anderledes aktiv natur oplevelser, med aktive dage i Wales fantastiske landskab. Og tingene går ikke hurtigere end at vi får alle med. Mountain leadership Forudsætninger er at du har vandret med rygsæk, og overnattet i naturen, samt kan begå dig på fornuftigt vis i naturen. Vi arbejder som sagt med at opholde sig i bjergene, med et særligt fokus på navigation og sikkerhed. Derfor er indsigt i friluftslivet et must, dog uden du skal være specialist. Forudsætninger At du har basalt friluftsgrej, gode vandrestøvler samt uldundertøj og godt regntøj, da årstiden i Wales krydre oplevelsen ekstra. Dertil rygsæk/liggeunderlag (Mountain leader) Du skal derudover også være sund og rask og medbringe dit oplevelses instinkt samt godt humør.

INDHOLD

Detaljeret program tilgår via mail - kan ændres i forhold til vejret samt evt muligheder der åbner sig. Et typisk program til Mountail leader (ML) og Oplevelse og udfordring holdet (OU) kunne se ud som følgende. Endelig program ændres i forhold til muligheder og vejret og fremsendes umiddelbart inden afgang. Eksempel på tidligere program:

30 november
  Afrejse formodentlig Billund den 30 november 2019. Ankomst Storey Arms lørdag aften med intro til stedet samt indkvartering
1 december
  ML – Undervisning i kort og kompas teori og praktik.Kortlæring – Skala, symboler, koordinater og målestoksforhold – Vurder afstand på kort Dertil planlægnings undervisning af tid og rute i form af en skriftlig tur rapport, der bruges når man bevæger sig i bjergene. Teori omsættes til træning, på vores dag i bakkerne, hvor vi træner guestimate, tidstagning, samt skridttælning/kort og kompas træning. OU – holder kører efter morgenmanden ud til den lokale Gorge´ Vi kører samlet i bussen ud til vores Gorge (kløft) efter omklædning i våddragter og regntøj. Herfra går dagen med turen igennem, under og over vand, med udspring, svømning, slidebaner og en masse fede oplevelser. Aftensmad sammen samt ekskursion til det lokale byliv.
2 december
  Aktiviteterne fortsætter for begge hold efter fælles morgenmad. ML – afgang til bunden af Brecon Beacons, hvor dagen tur går mod højfjeldets top, med handson træning af guestimate, afstandsvurdering, kompaskurser og højdekurver. OU – Afgang mod kysten hvor den står på klippeklatring hele dagen. Fede eksponerede klippere langs Atlanterhavet, giver et perfekt klatremiljø, hvor vi efter nogle fede timer returnere – med lange arme. Aftensmad sammen og derefter tur til det lokale popmiljø
3 december
  ML – vi pakker grej til turens overnatningstur til Black Mountains. Turen er handson træning med vejfinding hele vejen, hvor vi vandre i et fantastisk terræn, med vandfald, der forsvinder ind i klipper, store sinkhuller, overnatning og primitiv madlavning. OU aktiviteterne i dag står på kanotur i strømmende vand, med mulighed for solosejlads gennem vandfald og alle de andre udfordringer strømmende vand kan give. Endnu en fed dag i Wales
4 december
  ML – efter nattens mørkeorientering, nogle gode timers søvn, står den på morgenmad og pakning af telt igen. Derefter er det retur mod bussen igen. Selvfølgelig finder vi selv vej, med hands on træning hele vejen. OU – holdet tager til den lokale klatreklub, der halv ligger inde i et bjerg, halvejs er en bygning. Det giver et super fedt miljø, der bare skal prøves. /ul>
5 december
  ML – aktiviteterne står på klatring med minimalt udstyr, risico vurdering samt krydsning af strømmende vand. En sjov dag, der viser hvor meget man kan med lidt udstyr. OU – kører mod bunden af Brecon Beacons og vandre mod toppen og retur mod Storey arms
6 december
  ML – Aktiviteter idag står på turvejledning for de der ikke vil i grotterne som er OU dagsplan. Wales har enorme grottesystemer. Nogle kæmpe store, nogle så smalle, at man næsten ikke kan klemme sig igennem. En oplevelse man skal prøve! Aftenen kører vi alle til den lokale udstyrs butik, der har alt man kan ønske sig
7 december
  Morgenmad, aflevering og farvel inden vi kører mod lufthavnen
Er du klar til en masse fede oplevelser?

Har du spørgsmål?

Vi går altid langt for at opfylde vores kunders behov og efterspørgsler. Har du brug for en snak før du booker, så ringer vi dig op.

Har du også set

6300,00

/person

Klatreinstruktør

Klatreinstruktør uddannelse henvender sig til kursisten, der ønsker at arbejde med pædagogisk klatring i træer, rappelling, rebbaner samt klatrevæg.

999,00

/person
Førstehjælps kursus

Klatrerelateret førstehjælp

Et friluftsrelateret førstehjælps kursus med fokus på klatring, lærer deltagerne at yde en effektiv og korrekt førstehjælp ved klatreulykker.

2500,00

person

Tovholder

Mangler du den korte uddannelse som suplement til jeres klatreinstruktør, så kan du via dette kursus forestår klatreaktiviteter sikkert.
Har du nogle spørgsmål?
Comments are closed.